Wednesday, September 29, 2010

Aku menyahut panggilanmu...

"Dan Allah mewajibkan manusia mengerjakan ibadah haji dengan mengunjungi Baitullah iaitu sesiapa yang mampu sampai kepadanya. Dan sesiapa yang engkar, sesungguhnya Allah Maha Kaya dan tidak berhajatkan sesuatu pun daripada sekalian makhluk." (3:97)

Buku Travelog Haji : Mengubah Sempadan Iman diselak. Buku yang banyak menyedarkan saya betapa masih banyak persediaan yang perlu saya siapkan untuk menjadi tetamuNya pada tahun ini.

Namun, seinfiniti kesyukuran tetap dipanjatkan ke hadratNya kerana sudi melayangkan jemputan untuk kami berkunjung ke kota itu sekali lagi. Justeru, Inshallah saya akan berlepas ke Madinah pada 14 Oktober nanti. Doakan perjalanan kami selamat, urusan haji dipermudahkan dan...Saya pohon mudah-mudahan ibadah ini diterima. AMIN...

3 comments:

 1. Assalamualaikum

  faezza

  selamat menunaikan ibadah haji
  seronoknya nama dipanggil Allah menjadi yang terpilih kali ni..
  tahun lepas , zay dah pergi.. tahun ni faezza pulak

  nak request ni
  doakan kitorang, sahabat2 faezza sume
  dah nak keje ni..doakan kitorang jadik doktor2 yang diberi kekuatan, dan mampu membawa syariat agama dengan sempurna dalam kerja ni, supaya kita mampu tunjukkan islam ya3lu wala yu3la alaih..


  doa saudara untuk saudaranya yang lain tanpa pengetahuan saudaranya insyaAllah dimaqbulkan.. so.. doakan yang best2 untuk kitorang yang tak dipanggil g haji lagi ni..


  semoga ibadah diterima dan diberi haji mambrur.. ameeen

  ... haji mabrur tidak terbalas melainkan syurga.. (Bukhari dan Muslim)

  entry yang kite pernah tujukan buat zay.. hari ni kita tujukan buat sahabat istimewa, Faezza...
  doakan kami juga.. ye..

  http://itsalifeoftest.blogspot.com/2009/11/hadiah-kepada-allah.html

  ReplyDelete
 2. selamat menunaikan haju kak... semoga semuanya selamat ye.. amin.. =)

  ReplyDelete
 3. IshiK, terima kasih atas ingatan sarah. Semoga kita semua dimurahkan rezeki untuk berkunjung ke sana pada masa akan datang inshalllah.

  Azmunira. Terima kasih juga. Inshallah, doakan ye,.

  ReplyDelete